Een Kras op de auto

Een kras op de auto
Een kras op de auto is zo gebeurt, het kan iedereen overkomen. Wanneer je een kras constateert op je auto dan baal je enorm. Elke keer als je langs de auto loopt erger je je aan die dikke kras. De meeste mensen willen de kras daarom ook laten herstellen.

Maar wie betaald de herstelkosten?
Jijzelf of wordt dit vergoed door jouw autoverzekering? Dit is afhankelijk van de autoverzekering die je hebt afgesloten.

Wanneer vergoed de autoverzekering de schade?

Dader bekend
Als de kras op de auto ontstaan is en er is bekend wie dat gedaan heeft dan kun je deze persoon aansprakelijk stellen. Wanneer deze persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan zal deze de schade vergoeden. Wanneer hij/zij geen aansprakelijkheidsverzekering heeft dan zal hij/zij de schade zelf moeten vergoeden.

Dader onbekend
Wanneer er niet bekend is wie de kras heeft aangebracht dan hangt het van je autoverzekering af of deze de schade vergoed. Een WA autoverzekering dekt nooit schade aan de eigen auto. Ook met een WA Plus autoverzekering wordt e schade niet vergoed. Wanneer de auto all risk verzekert is kun je de schade verhalen op je autoverzekering. Houd wel rekening met eventuele eigen risico en het terug vallen van je schadevrije jaren.

Share