Onverzekerd bij code rood?

autoverzekering code rood
Wanneer automobilisten de weg op gaan terwijl er code rood is uitgegeven lopen het risico dat zij de schade niet vergoed krijgen van de verzekeringsmaatschappij. De afgelopen maand was er in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe code rood afgegeven voor een aantal dagen.

Ga je toch de weg op met code rood en je rijdt schade, dan is het afhankelijk van de dekking van je autoverzekering en de toedracht van de schade in hoeverre deze vergoed wordt door je verzekeringsmaatschappij.

Wanneer er sprake is van roekeloos rijgedrag word de schade aan derden wel vergoed, maar heeft de verzekeringsmaatschappij het recht om de schade te verhalen op jou.

Roekeloos rijgedrag bij code rood
Onder roekeloos rijgedrag wordt onverantwoord en uitzonderlijk rijgedrag verstaan waarbij de kans groot is dat er schade ontstaat. Het zal nooit de opzet zijn om schade te rijden maar rijgedrag is gevaarlijk en ver verwijderd van wat een gemiddelde automobilist zou doen.

Zelfs wanneer je een All Risk dekking hebt zal de schade aan je eigen voertuig na roekeloos rijgedrag niet vergoed worden.

Tips voor bij code rood
Wanneer er code rood is afgegeven ga dan als het even kan de weg niet op. Mocht je toch niet anders kunnen volg dan de volgende tips op.

  • Voldoende afstand bewaren
  • Pas de snelheid aan
  • Winterbanden gebruiken
Share