Autoverzekeringen vergelijken het gemakkelijkst in Nederland

Autoverzekeringen vergelijken in Nederland kan heel gemakkelijk gedaan worden door diverse vergelijkingswebsites. Vaak is er niet meer nodig dan een kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren en kilometrage. Met deze gegevens kan men snel de goedkoopste premie berekenen. Maar dat is niet in alle Europese landen het geval.

Autoverzekeringen vergelijken en Europese landen
Goedkoopsteautoverzekering.nl heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in premie van verschillenden Europese landen. Zij hebben vier landen met elkaar vergeleken. De landen die zij vergeleken hebben zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland en kwamen tot de ontdekking dat er in Duitsland, Frankrijk en Engeland meer zaken gevraagd van de desbetreffende persoon dan in Nederland

Meer persoonlijke gegevens
In Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn persoonlijke gegevens zoals het geslacht, beroep en burgerlijke staat van belang voor de uiteindelijke premie voor een autoverzekering. In Frankrijk wordt er bijvoorbeeld ook gevraagd of het rijbewijs weleens is geschorst of geannuleerd. Terwijl het in Nederland vooral gaat om het type auto, de woonplaats en het aantal schadevrije jaren waarover iemand beschikt.

Benieuwd of u kunt besparen op uw huidige autoverzekering? Ga dan eens uw autoverzekering vergelijken en zie binnen 2 minuten of u kunt besparen op de huidige premie.

Share