Daling schadeclaims autoverzekering

In 2013 zijn er 483.000 schadeclaims gemeld bij de verzekeraars. In 2014 is dit lichtelijk gedaald naar 462.000. Deze gegevens zijn in te zien in de risicomonitor verkeer, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

Fietsers en voetgangers krijgen meer aandacht

De laatste vijf jaar zijn er miljoenen schadeclaims gemeld. Al d3eze gegevens zijn geanalyseerd door het Verbond van Verzekeraars. Daaruit is gebleken dat fietsers en voetgangers meer aandacht verdienen. Vooral na de zomervakantie worden er meer fietsers en voetgangers aangereden. Kinderen gaan dan weer naar school en dan gebeuren er zo’n 250 a 300 ongelukken, waar het gemiddelde over het gehele jaar op 200 staat

Veiligste en onveiligste provincie

De veiligste provincie is Groningen. Ondanks een stijging van 20,3 claims per 1000 inwoners is de provincie Groningen het veiligst. De provincies met de meeste schadeclaims zijn Noord Brabant en Limburg. Hier werden respectievelijk 33,9 en 32,7 claims gedaan per 1.000 inwoners gemeld.

Autoverzekering vergelijken

Om niet voor verrassingen te komen te staan wanneer u bij een ongeval betrokken raakt is het van belang dat u een goeie verzekering heeft. Op onze website kunt u diverse verzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Iedere klant van ons profiteert automatisch van de hoogste collectiviteitskorting. Zo bespaart u ook nog eens op uw verzekeringen.

Dezelfde verzekering als rechtstreeks bij de maatschappij…alleen een stuk goedkoper

Share