Autoverzekering

autoverzekering

Wanneer u eigenaar bent van een auto bent u wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten. Uw autoverzekering verzekert schade die is toegebracht door of met uw auto. Een autoverzekering kunnen we onderverdelen in drie dekkingen, waarvan de aansprakelijkheidsdekking verplicht is.

De drie dekkingen zijn:
* Aansprakelijkheidsdekking
* Beperkte casco dekking
* Volledige casco dekking

U kunt deze nog aanvullen met extra dekkingen zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandsverzekering.

Autoverzekering – Aansprakelijkheidsdekking

De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) heeft de aansprakelijkheidsdekking wettelijk verplicht gesteld. De WAM verplicht niet alleen het hebben van een aansprakelijkheidsdekking maar stelt ook de minimale eisen samen waaraan de verzekering moet voldoen. Meer informatie over de WAM vind u hier.

Autoverzekering – WA dekking

De WA dekking is een andere benaming voor de aansprakelijkheidsdekking. Bent u dus in het bezit van een auto dan bent u bij de wet verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Een verzekering kunt u het beste afsluiten direct nadat u de auto op naam hebt gezet, wacht hier niet te lang mee want een boete van het RDW ligt zo op uw deurmat.

Autoverzekering – Beperkt casco dekking

De beperkte casco dekking, ook wel WA+ genoemd is een aanvulling op de wettelijk verplichte WA dekking. De beperkte casco dekking vergoedt schade aan de eigen auto zover deze niet ontstaan is door een ongeval e.d. Zo wordt schade door brand, explosie, kortsluiting, zelfontbranding, blikseminslag, diefstal, verduistering, joyriding, ruitbreuk, storm, overstroming, lawine, aardverschuiving, andere natuurramp, botsing met vogels, loslopende dieren of overstekend wild allemaal vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Deze dekking word veelal afgesloten voor auto’s van vier tot acht jaar oud. Heeft u veel schadevrije jaren dan is het geen overbodige luxe om ook voor auto’s ouder dan acht jaar een WA + beperkte casco verzekering af te sluiten. Zo bent u net wat beter verzekerd als de wettelijke WA verzekering.

Autoverzekering – Volledig cascodekking

De volledige casco dekking wordt doorgaans ook wel de All Risk autoverzekering genoemd.
De volledig casco dekking omvat

  • De bij beperkt casco gedekte schades;
  • Schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken;
  • Enig ander van buiten komend onheil.

Uw premie van een all risk verzekering is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto.
Hoe hoger de nieuwwaarde, hoe hoger uw premie zal zijn. Welke dekking het beste past in uw situatie is afhankelijk van diverse criteria.
U kunt het beste eens uw autoverzekering vergelijken, u krijgt dan automatisch een expert keuze te zien. Deze keuze is gebaseerd op de ingevulde gegevens en past dus het beste bij uw situatie. U bent vrij om te kiezen welke dekking u wilt.

Autoverzekering – Korting

Bouw extra korting op door schadevrije jaren.
Wanneer heb je een schadevrij jaar?
Als je een heel jaar geen schade rijdt krijg je 1 schadevrij jaar.
Heb je wel 1 of meerdere schades in 1 jaar dan ga je meestal 4 schadevrije jaren terug.
De korting is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren.
Heb je 15 schadevrije jaren?
U heeft dan recht op de hoogste korting.

Wanneer u een jaar lang schade vrij rijdt krijgt u een schade vrije jaar bij uw verzekering op. Elke extra schade vrije jaar die u opbouwt resulteert in een lagere premie.
Maar wanneer u schade rijdt en u bent schuldig aan het ongeval dan kan de verzekeringsmaatschappij u ook terug zetten in aantal vrije jaren.

De opgebouwde schade vrije jaren komen in een database te staan, dus wanneer u overstapt van verzekeringsmaatschappij kunt u de opgebouwde schade vrije jaren meenemen.

Ook is het mogelijk om te besparen op uw premie goed te vergelijken. Op onze website kunt u heel eenvoudig uw autoverzekering vergelijken. Dit is zo gebeurt, na het invullen van een aantal vragen vergelijken wij alle autoverzekeringen voor u en tonen u alles in een overzicht op uw computer of tablet.

Handige links

Hier onder vindt u een aantal handige links.
Autoverzekering allrisk | Autoverzekering Amsterdam | Autoverzekering ANWB | Autoverzekering Friesland | Autoverzekering bestelbus | Autoverzekering Eindhoven | Autoverzekering goedkoopste | Autoverzekering jongeren | Autoverzekering Rotterdam | Autoverzekering WA | Autoverzekering WA Plus | Autoverzekering zakelijk

Share
  • 4th aug, 2015