Autoverzekeringen worden duurder

Autoverzekeringen worden steeds duurder, het vergelijken van autoverzekeringen loont

Autoverzekeringen worden duurder, tijd om je autoverzekering eens te gaan vergelijken.

Autoverzekeringen zijn amper winstgevend voor verzekeringsmaatschappijen. De premies zijn eigenlijk te goedkoop. In 2015 werd er meer schade gereden dan dat er daadwerkelijk aan premie is betaald.

Op de lange duur is dit onhoudbaar voor verzekeraars. De premie voor autoverzekeringen moet dus omhoog.
Het vergelijken van uw autoverzekering loont steeds meer.

Premie verhoging
Voogd & Voogd verzekeringen maakte vorig jaar een behoorlijke verlies op autoverzekeringen. Elke euro die binnen kwam aan de premie voor een autoverzekering stond tegenover € 1,08 aan uit te keren schade en bedrijfskosten. Afgelopen 4 jaar zijn de verhoudingen steeds groter geworden.

Voogd & Voogd verzekeringen is niet de enige verzekeringsmaatschappij die de premies gaat verhogen. Allianz maakte onlangs ook bekend de3 premies te gaan verhogen per 1 maart 2016. De premie voor een autoverzekering stijgt met 6% en voor bestelauto’s een verhoging van 8%. Uit onderzoek blijkt dat vooral de WA autoverzekering te goedkoop is.

De concurrentie is momenteel ‘moordend’, dit is de reden dat verzekeraars het verlies voor lief nemen. Dit tegen het zere been van toezichthouder DNB. Die verzoekt verzekeraars al jaren vooral de WA-verzekering duurder te maken, om zo financiële problemen te voorkomen.

WA+ en AllRisk autoverzekeringen
Op de WA+ en AllRisk dekking wordt nog wel winst gemaakt. Hier uit kun je opmaken dat er nogal veel ‘lucht’ zit in de premies van een AllRisk autoverzekering. Het vergelijken van een AllRisk autoverzekering kan voor een behoorlijke besparing zorgen op de maandelijkse premie.

Autoverzekering vergelijken
Gaat jouw premie ook stijgen? Dit is een geldige reden om je verzekering op te zeggen. Wacht niet af, begin direct met besparen. Na een jaar verzekerd te zijn bij een maatschappij kun je doorgaans je autoverzekering per maand opzeggen.

Laat nu je autoverzekering vergelijken, vul je kenteken maar eens in.

Share