inbraakpreventie tips

inbraakpreventie tips

inbraakpreventie tips:
IJs of geen ijs, de wintermaanden zijn voor sommigen altijd aantrekkelijk. Inbrekers slaan graag hun slag in deze donkere periode. Maatregelen tegen inbraak zijn dan ook extra belangrijk.

Zorg voor voldoende verlichting
De periode van oktober tot en met maart laat traditiegetrouw een stijging zien in het aantal inbraken. In het donker is het immers gemakkelijker om ongemerkt toe te slaan. Het is daarom verstandig om voor voldoende verlichting te zorgen. Denk aan verlichting bij de buitendeur, samen met een bewegingsmelder. Ook is het handig om binnen licht te laten branden als u niet thuis bent. Daarvoor kunt u een tijdschakelaar gebruiken.

Nog meer tips tegen inbraak
U kunt het inbrekers met verschillende maatregelen nog lastiger maken. Een aantal tips:
Sluit altijd alle deuren en ramen als u weggaat. En draai deuren altijd op slot. Als u een deur alleen achter u dichttrekt, maak u het inbrekers makkelijker om te flipperen. Zij kunnen dan met een stuk hard plastic, bijvoorbeeld een creditcard, de deur open krijgen.
Leg geen sleutels op een ‘geheime’ plek in uw tuin. Laat uw sleutels ook nooit aan de binnenkant van de deur in het slot zitten. Dieven kunnen daar makkelijk bij door een ruitje in te slaan of een gaatje in het kozijn te boren.
Haal voorwerpen weg waar inbrekers op kunnen klimmen. Denk aan ladders en vuilcontainers om uw huis. Hou ook de struiken in uw tuin kort, zodat inbrekers daar niet achter kunnen schuilen.
Maak gebruik van goed hang- en sluitwerk voor al uw deuren en ramen.
Schakel uw buren in als u een tijdje weg bent. Zij kunnen een oogje in het zeil houden. Of ’s avonds de gordijnen sluiten of het licht aandoen in uw huis om een bewoonde indruk achter te laten.

Ondanks alle inbraakpreventie tips kan het natuurlijk nog steeds gebeuren.
Dan is het goed om te weten dat de All Risk inboedelverzekering van Aapverzekeringen de beste dekking kent. Benieuwd naar de premie?
Bereken binnen 1 minuut je eigen premie inboedelverzekering.

Share