Volkswagen Passat autoverzekering


specialist in autoverzekeringen

Speciale autoverzekering

Door extra korting krijg je bij ons gegarandeerd de laagste premie voor je VW Passat
.
.

Bereken de premie voor uw autoverzekering

Lees hieronder een rijtest van de Volkswagen Passat modeljaar 2020.
De achtste generatie van de Volkswagen Passat is inmiddels vijf jaar op de markt. Bovendien is de opvolger van de Passat al bekend. Dat is de Volkswagen ID4. Het lijkt daarom logisch dat de VW Passat binnenkort wordt vervangen door de ID4.

Maar omdat de ID4 een ronduit innovatieve elektrische auto en niet iedereen is daar klaar voor.
Als vertrouwde waarde binnen het aanbod Volkswagen is de Passat daarom vernieuwd voor modeljaar 2020.
Met het oog op de volgende generatie auto’s is de huidige Passat nadrukkelijk gericht op wie het vertrouwde zoekt. Daarom heeft Volkswagen gekozen voor kleine aanpassingen, niet voor de grote stappen die de ID-modellen maken. De aanpassingen beginnen met een iets gewijzigd front met een nieuwe grille en nieuwe bumpers.

De vernieuwde Passat heeft minder gladde lijnen en kiest met hoekige vormen voor een stoerdere uitstraling.
De fraaie lampen geven vooral aan de achterzijde een unieke uitstraling. In de praktijk voldoet de uit de compacte Golf afkomstige motor ruimschoots in de veel grotere Volkswagen Passat. Ook binnenin geldt dat de opzet in grote lijnen hetzelfde is gebleven, maar dat de details voor een subtiel verschil zorgen. De materialen zijn vernieuwd en de cabine is uit te voeren in nieuwe kleuren. Midden bovenop het dashboard was voorheen een klokje te vinden, dat is nu een verlicht logo. De achtergrondverlichting is nu beschikbaar in 30 verschillende kleuren.

Functionaliteit
Onderin de middenconsole is een vak gemaakt voor het draadloos opladen van smartphones (indien ondersteund).
De Passat was al voorzien van digitale klokken en een centraal beeldscherm, maar deze zijn nu groter en hebben een hogere resolutie voor scherpere weergave. Bovendien heeft Volkswagen de menu’s herzien. Nog meer functies dan voorheen zijn nu via het beeldscherm te bedienen. Bovendien is de menustructuur logischer geworden, waardoor het eenvoudiger is om de gewenste functies te bedienen.

De Passat was vanaf de introductie in 2014 al sterk met de vele bestuurders-assistenten. Die zijn voor modeljaar 2020 sterk verbeterd. Nog altijd kan de Passat zelf een veilige afstand tot de voorligger bewaren en zelf in het midden van de rijstrook blijven, maar dit werkt voortaan betrouwbaarder en soepeler. Wat is gebleven, is de overvloedige ruimte. Ook (zeer) lange bestuurders zitten prima. Zelfs met een forse bestuurder voorin, resteert achterin nog voldoende ruimte voor volwassen passagiers.

Rijeigenschappen Volkswagen Passat
De facelift voor modeljaar 2020 is niet alleen om concurrerend te blijven, maar ook om aan de nieuwste emissie-eisen te voldoen. De 1.4 liter TSI motor is vervangen door een exemplaar met een inhoud van 1.5 liter. Op papier lijkt deze minder zuinig dan de voorganger, maar dat komt omdat de uitstoot en het verbruik van de 1.4 TSI motor zijn vastgesteld volgens de oude NEDC-methode, terwijl voor de 1.5 TSI de nieuwe WLTP-methode is gehanteerd. Indien beide motoren volgens dezelfde meetmethode zouden zijn getest, dan zou de nieuwe motor wel degelijk als minder milieubelastend en zuiniger uit de bus komen. In de praktijk voldoet de uit de compacte Golf afkomstige motor ruimschoots in de veel grotere Passat. De krachtbron heeft nooit overvloedig vermogen, maar levert zijn prestaties in alle rust. Een auto zoals de Passat wordt deels vanwege het comfort gekozen en dat blijft behouden met de 1.5 TSI motor. De 7-traps automaat met dubbele koppeling in de testauto deed zijn werk naar behoren: onmerkbaar. Het testverbruik kwam uit op 5.7 liter per 100 km en dat is keurig voor een auto van deze omvang met deze prestaties. Aan het weggedrag is helemaal niets veranderd. De Passat bood al een prima balans tussen comfort.

Sportiviteit en doet dat nog steeds, ook in vergelijking met auto’s van recentere datum. Bovendien behoudt de Passat daarmee zijn meerwaarde boven compactere maar meer recente modellen van Volkswagen. Alleen al dankzij de omvang geeft de Passat rust, comfort en vertrouwen.

Conclusie
Volkswagen heeft de Passat vernieuwd voor modeljaar 2020. Het betreft hier slechts kleine aanpassingen en dat heeft diverse redenen. De eerste is dat de grote zakenauto’s van de concurrentie vrijwel allemaal ook al vele jaren op de markt zijn. Daarbij richt de Passat zich nadrukkelijk op een doelgroep die niet is gediend van te veel verandering.

Contact voor autoverzekering

Bij ons altijd een passende autoverzekering.
Bel ons op gratis telefoonnummer: 0800 4000 400.
of mail ons op klantenservice@intercollectief.

Voor meer informatie over de Volkswagen Passat klik hier voor de Wikipedia pagina

Share
  • 22nd mrt, 2021