Autoverzekering Audi E-tron

“Speciale korting voor de Audi E-tron”
 
 

Audi e-tron is de verzamelnaam voor een reeks elektrisch aangedreven conceptauto‘s van de Duitse autofabrikant Audi. De eerste e-tron werd in 2009 voorgesteld, sindsdien zijn er vijf verschillende prototypes verschenen. De serieproductie is sinds 2018 toevertrouwd aan Audi Brussels.

Ik wil nu mijn autoverzekeringen Audi Etron berekenen

Autoverzekering berekenen

Het vergelijken van autoverzekeringen doet u door er maximaal 3 aan te vinken en op vergelijken te klikken. Nu kunt u de maatschappijen eens rustig vergelijken op dekking en voorwaarden.

De Audi e-tron is in een mijlpaal voor Audi. Dit omdat het de eerste volledig elektrische productieauto is. Eigenlijk is de Audi Etron de elektrische variant van de Audi Q8.

De techniek
De Audi e-tron is voorzien van een 95 kWh sterk batterijpakket, dat in een half uur voor 80% kan worden opgeladen met een snellader. Het systeemvermogen bedraagt 408 pk, wat genoeg is om in 5,7 seconden de 100 km/h te bereiken. De topsnelheid is begrensd op precies 200 km/h. Ondanks de elektrische aandrijflijn is de e-tron voorzien van vierwielaandrijving van Quattro, aangestuurd door elektromotoren achterin en voorin de auto.

Geen zijspiegels
Standaard heeft de e-tron gewone zijspiegels, maar tegen meerprijs blijven deze achterwege. Dan nemen camera’s de taak op zich. De beelden die je normaal gesproken in de zijspiegels ziet, worden dan weergegeven op beeldschermen in het dashboard. Beeldschermen zijn er trouwens genoeg in het interieur: er zijn bijna geen fysieke knoppen meer.

Concurrentie
De Tesla Model X is de grootste concurrent van de Etron; maar ook de Mercedes EQC. 

Share
  • 2nd mrt, 2021